newspaper
PRESS RELEASE
MICROSOFT

Cejn Expands its Collaboration with Sogeti Sweden

Cejn inför affärssystemet Dynamics AX och har utsett IT-konsult-företaget Sogeti som samarbetspartner. Därutöver har Cejn tecknat ett flerårigt ramavtal med Sogeti som valts ut som enda leverantör av IT-tjänster kring plattformarna Dynamics AX, SharePoint, BizTalk och EPiServer. 

Skövde 140221 – Cejn, en världsomspännande koncern med huvudkontor i Skövde, förser den globala marknaden med högpresterande snabbkopplingar och system för hydraulik, tryckluft, vätskor och gaser. Efter att tillsammans med Sogeti ha genomfört ett pilotprojekt där man implementerat affärssystemet Microsoft Dynamics AX inom Cejn i Singapore, sprider man nu lösningen vidare till andra delar av verksamheten.

Uppdraget som hanteras av Sogeti innebär att Dynamics AX införs inom företagets samtliga produktionsenheter i Sverige, samt inom Cejns säljbolag i fem länder – Sverige, Tyskland, Danmark, Frankrike och Storbritannien. Dynamics AX ersätter här det befintliga affärssystemet M3. Lösningen är planerad att gå i produktion i januari 2015.

– Med den nya affärssystemlösningen inför vi ett globalt verktyg som optimerar de interna processerna och ökar vår konkurrenskraft. Vi får ett modernare och mer flexibelt system som matchar vår affärsutvecklingsstrategi framåt, säger Marcus Allerbjer, vd på Cejn.

Sogeti med kontor i Skövde, där Cejns huvudkontor är placerat, levererar lösningen via företagets nationella Dynamics Center. Här finns experter som kan leda eller bidra med värdefull teknisk och branschspecifik expertis i kundernas projekt samt ansvara för förvaltning av Dynamics-lösningar.

Sogeti ses också som en långsiktig partner. Därav har Cejn även tecknat ett treårigt ramavtal Sogeti som innebär att företaget har valts som enda leverantör av IT-konsulttjänster kring Microsoft-plattformarna Dynamics Ax, SharePoint och BizTalk samt EPiServer, Sveriges ledande plattform för digital marknadsföring och e-handel.

– Vi har samarbetat med Sogeti inom flera olika områden och har stort förtroende för Sogeti som professionell IT-leverantör. Vi vill att det ska vara enkelt för oss att avropa tjänster och har därför tecknat ett flerårigt ramavtal, kommenterar Marcus Allerbjer.

– Vi är mycket stolta över det utökade förtroendet vi nu fått av Cejn och att vi levererar våra tjänster både lokalt, nationellt och globalt, säger Peter Österlund, Sogetis divisionschef i södra Sverige.

 

Om Sogeti
Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, testning, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. För mer information besök www.sogeti.se

CONTACTS
 • Therese Sinter
  Therese Sinter
  Marketing & Communications Director, Nordics
  +46 70 361 46 21

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

 • Marcus Allerbjer, vd, Cejn
  Tel: 0500-47 75 24
  E-post: marcus.allerbjer@cejn.com

  Peter Österlund, divisionschef, Sogeti
  Tel: 070-661 99 19
  E-post: peter.osterlund@sogeti.se